menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:
- 70-80 dkg hagyma
- 3-4 sárgarépa
- 3 babérlapi
- 3 deci tej
- 1 liter húsleves
- só
- bors
- curry
- 3 evőkanál olaj

A gombócokhoz:
- 5-6 kanál gríz
- 2-3 kanál liszt
- 2 cikk fokhagyma
- petrezselyem zöld apróra vágva
- 2 tojás
- 1 késhegynyi szódapor, só, bors, szódapor
- 1,5 liter vegetál víz
Tálaláshoz:
- 6-8 dió pucolva és a lerben pirítva

Elkészítés:



- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslevessel és beletesszük a negyedekre vágott hagymát a babérlapokkal és odatesszük főni .
- Amíg fő a hagymánk ,elkészítjük a gombóc masszáját , a félretett párolt hagymát ,sárgarépát megszórjuk a grízzel és a liszttel és a tojásokkal , sóval, borssal belereszeljük a fokhagymát , petrezselyemzöldet ,egy félkemény masszát keverünk amit pihenni hagyunk 10 percig . Egy nagyobb edényben odateszünk 1,5 liter vizet 1 evőkanál vegetával ,amikor forrni kezd beleszaggatjuk a gombócokat és fedő alatt kis lángon főzzük 10 percet majd félrevesszük a tűzről és 15 percig fedő alatt hagyjuk pihenni .
- Ha megfőtt a hagyma kiszedjük a babérlapikat és a léből leöntjük felét és félretesszük. Beletöltjük a tejet és kézi turmixszal vagy turmixgépben szép simára mixeljük, a sürüségét a félretett lé hozzáadásával tudjuk beállítani . Turmixolás után visszatesszük, a kályhára sózzuk ,borsozzuk ,és a végén ízlés szerint tesszük, bele a curryt felforraljuk ,beletesszük a gombócokat ,és lehet is tálalni

Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz zöldbabos leves
Olasz zöldbabos leves

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenót krémleves lepénykével
Spenót krémleves lepénykével

A lepénykéhez a tojásokat szétválasztjuk, a vajat habosra felverjük, majd a tojássárgával összekeverjük. Hozzádjuk a lisztet, zsemlemorzsát, cottage cheese-t és a friss fűszert....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves

Így készült : Egy kisebb fej hagymát és egy sárgarépát felkockáztam, olajon dinszteltem.Előbb kicsit a hagymát,majd hozzá a sárgarépát és 2-3 evőkanál konzerv gombát is.Teszek rá...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros cukkinikrémleves
Kapros cukkinikrémleves

Olajon megpároljuk a fölkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a mosott, felkockázott cukkinit, az egészet átforgatjuk. Felöntjük annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi. (Alaplé h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk