A leveshez
50 dkg marhacsont (húsos)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
4 db zellerlevél
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
3 db chili
1 nagy db paradicsom
1 db burgonya
1 teáskanál fekete bors (egész)
só ízlés szerint
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 kávéskanál fekete bors
A daragaluskához
2 púpozott ek búzadara
1 db tojás
só ízlés szerint
Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk.
1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a darabolt zöldségeket, és tovább főzzük, további egy óráig.
Közben elkészítjük a daragaluskát, és némi pihentetés után a levesbe szaggatjuk.
Tálaláskor még szórunk a levesbe chilit.
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele. Keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítom a bacont és a zöldségeket. Hozzáadom a sárgaborsót, kevergetem. Közben megszórom liszttel és paprikával, ízesítem sóval, borssal, fokhagymával. Felöntöm vízzel, v...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesPetrezselymet, zellert, zöldséget, sárgarépát beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel. Teszünk bele sót. Feltesszük a tűzhelyre, beletesszük a kockára szelt krumplit, a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzsíron,apróra vágott hagymát megpirítani, pirospaprikát bele, vízzel fel önteni, sózni. Tojásból, lisztből sóval nagyon kemény tésztát gyúrni, belereszelni. Tésztáiéból leves...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű