menu

Családireceptkönyv.hu

Csontleves grízgaluskával


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A leveshez
50 dkg marhacsont (húsos)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
4 db zellerlevél
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
3 db chili
1 nagy db paradicsom
1 db burgonya
1 teáskanál fekete bors (egész)
só ízlés szerint
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 kávéskanál fekete bors
A daragaluskához
2 púpozott ek búzadara
1 db tojás
só ízlés szerint

Elkészítés:


Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk.
1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a darabolt zöldségeket, és tovább főzzük, további egy óráig.
Közben elkészítjük a daragaluskát, és némi pihentetés után a levesbe szaggatjuk.
Tálaláskor még szórunk a levesbe chilit.

Csontleves grízgaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Rántást készítek a zsírból és a lisztből. Ráöntöm a paradicsompürét, felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék, és bele teszem a hagymát. Sóval ízesítem. Ha megfőtt a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A megtisztított, felkockázott krumplit, zellert és vöröshagymát tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Tegyük bele a leveskockát, dobjunk bele egy megpucolt és megr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös gombaleves csipetkével
Tejfölös gombaleves csipetkével

A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a h...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes gombaleves
Tejszínes gombaleves

A kétféle gombát kisebb kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A hagymát a vajon pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a gombát, és rövid ideig együtt dinszteljük. Kb. 2-2,5 liter v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk