- 1 db Birsalma befőtt
- 2 liter víz
- 5 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 1 db vanilliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba.
Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket
Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből habarást készítek.
Ezután egyszer összeforraljuk.
Melegen és hidegen is kiváló.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük a zsiradékot, a csirkealkatrészeket mindegyik felükön alaposan lepirítjuk, majd félretesszük őket. A zöldségeket nagyobb darabokra vágva a lábasba...
Elkészítési idő: 1 óra1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...
Elkészítési idő: 140 percOlajon megpirítom a felkockázott hagymást és zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű paradic...
Elkészítési idő: 30percA mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...
Elkészítési idő: