menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 db Birsalma befőtt
- 2 liter víz
- 5 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 1 db vanilliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)

Elkészítés:


A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba.
Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket
Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből habarást készítek.
Ezután egyszer összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Melegen és hidegen is kiváló.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: kajakóma
Gulyás leves
Gulyás leves

A vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

1. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zellert és a burgonyát. 2. Aprítsuk fel a hagymát és egy kevés vajon pirítsuk aranybarnára. 3. Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé karamel...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Betyárleves
Betyárleves

1. A sertéslapockát kockákra vágjuk. 2. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Habart bableves
Habart bableves

A babot feltesszük főni a sóval, babérlevéllel és a hagymával. Ha puhára főtt 1 e.k. olajjal és 1 e.k. update liszttel rántást készítünk. Teszünk bele 1 kiskanál piros paprikát. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk