- 1 db Birsalma befőtt
- 2 liter víz
- 5 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 1 db vanilliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba.
Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket
Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből habarást készítek.
Ezután egyszer összeforraljuk.
Melegen és hidegen is kiváló.
A vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a zellert és a burgonyát. 2. Aprítsuk fel a hagymát és egy kevés vajon pirítsuk aranybarnára. 3. Adjuk hozzá a zöldségeket és kissé karamel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéslapockát kockákra vágjuk. 2. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA babot feltesszük főni a sóval, babérlevéllel és a hagymával. Ha puhára főtt 1 e.k. olajjal és 1 e.k. update liszttel rántást készítünk. Teszünk bele 1 kiskanál piros paprikát. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű