Családireceptkönyv.hu

Birsalma leves (Busi)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 db Birsalma befőtt
- 2 liter víz
- 5 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 1 db vanilliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)

Elkészítés:


A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba.
Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket
Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből habarást készítek.
Ezután egyszer összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Melegen és hidegen is kiváló.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spárgaleves
Spárgaleves

A vajon átpárolom a felaprított spárgákat és megszórom liszttel. Felengedem zöldséglevessel és kiforralom. Alaposan leturmixolom és simára kevert kefirt adok hozzá.

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos zöldborsóleves
Tárkonyos zöldborsóleves

A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó. Majd a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mentás borsóleves ropogós baconnel
Mentás borsóleves ropogós baconnel

Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig. Adjunk a leveshez...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk