40 dkg marhalábszár
50 dkg tisztított burgonya
30 dkg vegyes leveszöldség (1010 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó)
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika cseresznyepaprika-krémet,
de 1 paradicsom (mirelit lecsóalap is ne többet 1 mk.-nál) lehet)
1 csapott ek. só
3 ek. olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csapott ek. piros fűszerpaprika
(aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát)
1 késhegynyi tört köménymag
A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobom a húskockákat, és állandó keverés közben fehéredésig pirítom. 1.5 l vízzel felengedve félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldségeket és a burgonyát. Megsózom, megfűszerezem, és ugyancsak fedő alatt puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt. A csípőspaprika-krémet az étel elkészülte pillanatában keverem hozzá, de ha csak egy valaki van a családban, aki nem kedveli, nem teszem bele, hanem csak a tányérokba rakok egy-egy késhegynyit azoknak, akik szeretik.
A tűzforró levest rámerve, a csípős ízt az étel átveszi.
Egy nagy fazékba rakjuk bele a csontokat. Adjuk hozzá a hagymákat félbevágva, amit csak megmostunk, és a gyökérrésznél jól megsikáltunk kefével. A répákat szintén mossuk meg, n...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: KönnyűA pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Olajból, lisztből vékony rántást készítünk. Majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük zellerlevéllel, köménnyel, sóval, pici cukorral. Ha felforrt, már kész is. Reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes