Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg marhalábszár
50 dkg tisztított burgonya
30 dkg vegyes leveszöldség (1010 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó)
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika cseresznyepaprika-krémet,
de 1 paradicsom (mirelit lecsóalap is ne többet 1 mk.-nál) lehet)
1 csapott ek. só
3 ek. olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csapott ek. piros fűszerpaprika
(aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát)
1 késhegynyi tört köménymag

Elkészítés:


A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobom a húskockákat, és állandó keverés közben fehéredésig pirítom. 1.5 l vízzel felengedve félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldségeket és a burgonyát. Megsózom, megfűszerezem, és ugyancsak fedő alatt puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt. A csípőspaprika-krémet az étel elkészülte pillanatában keverem hozzá, de ha csak egy valaki van a családban, aki nem kedveli, nem teszem bele, hanem csak a tányérokba rakok egy-egy késhegynyit azoknak, akik szeretik.
A tűzforró levest rámerve, a csípős ízt az étel átveszi.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves

Kevés olajon dinszteljük a hagymát, majd mehet rá a megtisztított, rózsáira szedett karfiol. Néhány percig olajon pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lefedve, lassú tűzön puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgombócleves a la mami
Májgombócleves a la mami

A zöldséget megpucoljuk, edénybe tesszük 2,5- 3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ételízesítővel, vagy leveskockával, lestyánnal feltesszük puhulni. Közben elkészítjük a májgombócot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsleves
Húsleves

A feldarabolt húst mossuk, ha kell, tisztítsuk meg. Majd tegyük fel hideg vízbe főni a sóval, paprikával, paradicsommal közepes lángon, lefedve. A belsőségeket (szív, máj, zúza) én...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Borsóleves
Borsóleves

Megtisztítjuk a zöldségeket. Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk