A leves alaphoz
500 g szárazbab
1 db sertéscsülök (füstölt)
4 gerezd fokhagyma
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
3 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
A rántáshoz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
2 dl víz
◾️A gombát felszeleteljük. ◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel. ◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük. ◾️Ha puha botmixerre...
Elkészítési idő: 45 percA hagymát és a zöldségféléket megtisztítjuk és kis kockákra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, a tárkonylevelet felaprítjuk. Egy kisebb fazékban kevés zsiradékon a hagyma 2/3 r...
Elkészítési idő:A fokhagymát zúzd össze, felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rószaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, fehér borssal, és forrald...
Elkészítési idő: 35 percHevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és közepes hőfokon pirítsuk benne 5-6 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinit, és további 5 percig pirítsu...
Elkészítési idő: