borsó
• Pulyka- vagy csirkenyakat főzni, ha majdnem puha, bele:
• 1 kg zöldborsó, sárgarépa, karalábé, lestyán levél,
• ha puha, marhahúsleves kocka, tészta,
• rántás: olaj, liszt, pirul, 1 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, pirospaprika, felöntöm vízzel, bele a levesbe.
A húst jéghideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával, borssal ízesítjük. Amikor a leves felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. Ekkor kerülnek bele a zöldségek. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. A csülköt felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a sonka főzővizével, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és...
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra Nehézség: Közepes1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz