3,5 liter víz
2 póréhagyma
4 db leveskocka
fél kg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
bors
zsemlemorzsa
4 tömlős sajt
1 üveg konzerv gomba
3,5 liter vízbe 2 póréhagymát darabolok bele és 4 db marhahúsleves kockát teszek bele.
Fél kg darált sertéshúsból, 4 db zsemlével fasírtot készítek (2 fokhagyma, 1 tojás bors, piros paprika nem kell bele). Kicsi gombócokat készítek belőle, zsemlemorzsába meghempergetem őket.
Ezeket a leves lében megfőzöm.
A végén 4 db tömlős sajtot és 1 üveg gombát teszek a leves lébe.
A lisztet kevés vajon megpirítom, majd 1 liter vízzel vagy alaplével felengedem. Hozzáadom a reszelt sajtot, borsot, zúzott fokhagymát. A tojást szétválasztom, a sárgáját összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lencsét és a füstölt húst előző nap este beáztatjuk. Másnap vízben feltesszük főni a füstölt húst, 15 perc múlva hozzáadjuk a lencsét is. Amikor félig megfőtt, beletesszük a kar...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMegfőzöm a füstölthúst fokhagymás babéros, tárkonyos vízben, majd kiveszem a léből. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rádobom a zöldségeket és a babot, kicsit kevergetem, ma...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű