2 fej közepes karalábé
2 leveskocka (tetszőleges)
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 tk étkezési keményítő
kevés őrölt bors
A karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a karalábét, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Ha megpuhult, félrehúzzuk a tűzről, és botmixerrel össszeturmixoljuk.
Ha nincs már benne egész darab, visszatesszük felforraljuk. Egy kevés tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, és ezután hozzáöntjük a maradék tejszínt is. A forró levesből hozzámerünk egy kicsit, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe, egyet rottyantunk rajta (persze szigorú keverés mellett), és már kész is!
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük (a levét félretesszük), összetörjük és hagyjuk kihűlni. Borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, összegyúrjuk és apró gombócokat fer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsináljuk az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt és az almát felszeleteled, hozzáadsz egy zöldségleveskockát és annyi vizet, hogy épp ellepje. Kb 20 perc alatt megfőzöd, leturmixolod, hozzáadsz egy kevés tejszínt, fehér b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet tisztítsuk meg, vágjuk 2-3 centis kockákra. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A paprikát mossuk meg, vágjuk kockákra. A...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyű