2 fej közepes karalábé
2 leveskocka (tetszőleges)
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 tk étkezési keményítő
kevés őrölt bors
A karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a karalábét, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Ha megpuhult, félrehúzzuk a tűzről, és botmixerrel össszeturmixoljuk.
Ha nincs már benne egész darab, visszatesszük felforraljuk. Egy kevés tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, és ezután hozzáöntjük a maradék tejszínt is. A forró levesből hozzámerünk egy kicsit, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe, egyet rottyantunk rajta (persze szigorú keverés mellett), és már kész is!
Egy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy öntöttvas lábasban enyhe tűzön megolvasztom a vajat az olívaolajjal és hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröshagymát és lefedve 15 percet párolom. Néha megkeverem. Leveszem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis diétás szalonnát felcsíkoztam, tettem hozzá egy kis fej hagymát, majd zsírjára sütöttem. Amikor zsírjára sült akkor megszórtam liszttel és kicsit megpirítom rajta, tettem b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, egy kicsit szétszedegetjük. A vajat (margarint) az olajjal együtt egy kicsit megforrósítjuk, a hagymát 3-4 perc alatt megfuttat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz