Családireceptkönyv.hu

Kínai csípős-savanyú leves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 liter csirkehús- vagy tyúkhúsleves, 4 db szárított shiitake gomba, 6 db szárított fafül gomba (vagy más, friss gomba), 150 gramm bambusz, egy ujjnyi darab gyömbér, egy-két szem friss csili, 200 gramm tofu, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál rizsecet, friss metélőhagyma vagy koriander, 5 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:


1. A húslevest felforralom,
2. A szárított gombát beáztatom annyi meleg vízbe, hogy ellepje, 15 percig hagyom, hogy magába szívja a nedvességet.
3. A bambuszt kis gyufaszálakra vágom, a gyömbért felszeletelem, a csilit felkarikázom, ezeket a levesbe teszem. A gombán megmaradt levet a leveshez adom, a gombákat felszeletelem és a levesbe teszem.
4. A tofut csíkokra vágom, és ugyancsak a leveshez adom. Ízesítem a szójaszósszal és a rizsecettel. A tojást egy kis tányérban felverem, majd folyamatos keverés közben a leveshez adom. További néhány percig főzöm.
5. Egy kis tányérban elkeverem a keményítőt annyi vízzel, hogy folyékony, csomómentes legyen, és a leveshez adom.
6. Amikor besűrűsödött, tálalom.

Kínai csípős-savanyú leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Édesburgonyás-zöldbab leves - vegán
Édesburgonyás-zöldbab leves - vegán

1. Egy lábasban párold meg az apróra vágott vöröshagymát kevés vízen, amíg üveges lesz, majd add hozzá a fokhagymát, és párold további 1-2 percig. 2. Add hozzá az édesburgonyát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Tavaszi csirkeaprólék leves
Tavaszi csirkeaprólék leves

A csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam. A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vö...

Elkészítési idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Galuska, Gigu féle
Galuska, Gigu féle

A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk