menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás padlizsánkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2-4 személyre
1 nagyobb padlizsán
1 vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 dl kókusztej
kókuszolaj vagy olívaolaj

őrölt bors
a tálaláshoz: pirított fokhagyma

Elkészítés:


A padlizsán száras végét levágjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk. Csipet sóval fűszerezzük, hozzákeverjük a padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Pár percig pároljuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig keverjük, amíg a folyadék el nem fő. Hozzáadjuk a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, majd a levest turmixoljuk.

Olajban hirtelen pirosra sütött fokhagymalapocskákkal tálaljuk.

Fokhagymás padlizsánkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Paradicsomleves 1
Paradicsomleves 1

Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtleves
Sajtleves

A hagymát apróra vágjuk, a vajon puhára főzzük. Majd a lereszelt sárgarépát (nagy lyukú sajtreszelővel reszelve) hozzá adjuk, megsózzuk, delikáttal megszórjuk, pároljuk. A répáho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk