Családireceptkönyv.hu

Tejfölös bableves


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25dkg szárazbab
bőrke
kolbász
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
liszt
tejföl
2dl tej
kevés víz
izlés szerint ecet (kb. fél evőkanál)

Elkészítés:


25dkg szárazbabot felteszem hideg vízbe főni (előző este beáztathatom) bőrkékkel,kolbásszal,babérlevéllel,fokhagymával együtt. Ha kell izlés szerint sózom. 3-4 órát főzöm,míg a bab és a bőrke meg nem puhul.
Ha kész behabarom,majd hozzáadok kb.fél evőkanál ecetet.
Habarás:
1 doboz tejföl
2dl tej
kevés víz
kb.3 kanál liszt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Tárkonyos-karfiolos leves
Tárkonyos-karfiolos leves

Az olajat felhevítjük és beledobjuk az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk. Majd rárakjuk az apró kocára vágott húst, fehéredésig sütjük, egy kevés vizet öntünk alá. Rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Legényfogó leves
Legényfogó leves

A legényfogó leves elkészítéséhez első lépésként az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát. Átpirítjuk. Beletesszük a kis ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Magyaros zöldbableves
Magyaros zöldbableves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KÁPOSZTALEVES
KÁPOSZTALEVES

A hagymat aprora vagom. A kaposztat,sargarepat,petrezselyemgyökeret kockakra vagom. A hagymat az olajon uvegesre parolom,hozzaadom a sargarepat es a petrezselyemgyokeret. Osszek...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk