40 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 ek fűszerpaprika
1 csokor kapor
1 db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
Ha a hús fépuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaport. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.
A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A vékony csíkokra vágott sonkát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem a vékony karikára vágott sárgarépát és fehérrépát és együtt párolom pár percig. 2. Beleteszem a kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot átválogatjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, 12 órán keresztül hideg vízben beáztatjuk majd 1 órán keresztül lefedett edényben főzzük. Az olajat beleöntjük egy jó nagy...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesA húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz