menu

Családireceptkönyv.hu

Csorbaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg füstölt sertéssonka, 5 közepes szál sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 3 közepes krumpli, 1 maréknyi káposzta, 1 maréknyi zöldbab, 2 teáskanál ecetben-sóban eltett tárkony, zellerzöld, lestyánlevél, 10 szem fekete bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál lestyánecet, só.

Elkészítés:


A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség teljesen megpuhult, a lisztet egy tányérban elkeverjük a tejföllel, majd felhígítjuk néhány evőkanál levessel, és a levesbe öntve elkeverjük. Végül lestyánecettel savanyítjuk,és belekanalazzuk a sonkakockákat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A húsokat beáztatjuk 1-2 órára. Megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő dolgoktól. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy 5 literes edénybe pakoljuk a húsokat és a hagymát. Felenge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges brokkoli leves
Zöldséges brokkoli leves

A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és tetszőlegesre szeljük. A pórét felkarikázzuk. Vajon félpuhára pároljuk, majd meghintjük a liszttel. Vízzel felengedjük (kb. 3/4 liter)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kajakóma
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk