50 dkg fagyasztott brokkoli (vagy friss)
2 dl tejföl vagy főzőtejszín
maradék húsleveslé
petrezselyemzöld
só
csigatészta vagy csipedli
fokhagyma , vöröshagyma
Megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát.A brokkolit leöntjük hideg vízzel, vagy maradék húsleveslével, hogy éppen ellepje.. Lassú tűzön megfőzzük. Néhány darabot kiveszünk, beletesszük a tejfölt. Turmixgéppel összeturmixoljuk, visszatesszük az egész darabokat, megszórjuk petrezselyemzölddel. Ne forraljuk újra, mert a tejföl elválik, és nem lesz olyan sima. Ha kiadósabbra akarjuk, tésztát is teszünk bele, de ezt külön vizben főzzük.
Hidegen is finom.
A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott cé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paprikát,borsot és felengedjük vízzel. Puhára főzzük a karalábét ,közben ízesítjük a levest a többi fűszerrel...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1: A tisztított kukoricát kevés vízben kb. 20 perc alatt megpároljuk. Közben a tisztított pórét apróra vágjuk. Keveset félretehetünk belőle a díszítéshez. 2: A megpuhult, kissé le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű