Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A zeller rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erős vízajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító hatása van. Tele van szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához.

•1 nagy zeller
•1 fej vöröshagyma
•1 fehérrépa
•1 sárgarépa
•2 dl zabtejszín
•olivaolaj vagy zsír

Elkészítés:


Elkészítés
A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixolom. Hozzáöntöm a zabtejszínt a leveshez és kiforralom. A turmixolás előtt érdemes a zöldségek egy negyedét félretenni, és mint levesbetét a forralás után visszahelyezni a levesbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplival sűrített babgulyás
Krumplival sűrített babgulyás

1. A kolbászt felkarikázzuk és beletesszük a fazékba. Megvárjuk, amíg kisül a zsírja és arra dobjuk a felkockázott sertéshúst. Egy picit megpirítjuk a húst a kolbász zsírján és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk. Felengedjük az alaplével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Héjas borsóleves
Héjas borsóleves

1. A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük. 2. A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 1...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal
Zellerkrémleves sonkacsíkokkal

Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsírt, pirítsd aranybarnára az apróra vágott hagymát, és a tűzről lehúzva keverd hozzá a fokhagymát is. A tűzhelyre visszatéve a lábast,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk