Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A zeller rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erős vízajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító hatása van. Tele van szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához.

•1 nagy zeller
•1 fej vöröshagyma
•1 fehérrépa
•1 sárgarépa
•2 dl zabtejszín
•olivaolaj vagy zsír

Elkészítés:


Elkészítés
A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixolom. Hozzáöntöm a zabtejszínt a leveshez és kiforralom. A turmixolás előtt érdemes a zöldségek egy negyedét félretenni, és mint levesbetét a forralás után visszahelyezni a levesbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Görög citromos-tojásos csirkeleves
Görög citromos-tojásos csirkeleves

Egy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Citromos pulykaraguleves
Citromos pulykaraguleves

A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

-vegyes zöldséget, gombát, zöldborsót kockára vágni, -hagymát apróra, olajban megfuttatni, rá a zöldséget, gombát, átpirítani, -bele a kockára vágott sertéshúst, zöldborsót, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pho (egyszerűsített verzió)
Pho (egyszerűsített verzió)

1. Először fogok egy nagy serpenyőt, felforrósítom, és a félbevágott hagymát, valamint a hosszában félbevágott gyömbért alaposan körbepirítom. 2. Amikor már színt kapott, a fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk