80 dkg marhalábszár
30 dkg vöröshagyma
5 dkg disznózsír (én napraforgó olajat használtam)
80 dkg burgonya
80 dkg káposzta
1 ek fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db paradicsom
1 közepes db zöldpaprika (vagy 2 ek lecsó)
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1.5 l víz
A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát hasábra vágjuk).
A hagymához adjuk a fűszerpaprikát, (gyorsan elkeverve) és egy-két kanál vizet is öntünk alá.
Ezután jön bele a hús, zúzott fokhagyma, kömény, bors, és felöntjük 1 vagy 1,5 l vízzel.
Amikor majdnem puha, jöhet bele a káposzta, burgonya, 1 zöldpaprika és 1 paradicsom.
Tálaláskor finomra vágott petrezselymmel negszórjuk.
Az én adagom a recept szerint ajánlottnak a kétszerese. Gulyásból nem lehet keveset főzni:). Négy főre természetesen mindenből vehetjük mindennek a felét. Az igazsághoz tartozik, hogy marhalábszár éppen nem volt a hentesnél, ezért sertéslapockából készítettem:). Ezzel is nagyon finom lett.
A húsos csontot kiáztatjuk, majd egy nagy leveses fazékban, hideg vízben, lassú tűzön felforraljuk. A habját leszedjük, és beletesszük a megtisztított zöldségeket. Sóval, borssal í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsiradékon a csíkokra vágott zöldségeket megpirítom, majd félreveszem a tűzről és megszórom kevés őrölt pirospaprikával, ízesítem sóval, ételízesítővel és felengedem hideg vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Elkészítjük az alaplevet. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, kis lángon pár percig, kevergetés mel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. 2. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű