1 db brokkoli (nagyobb)
2 db leveskocka (húsleves)
50 g vaj
1.5 dl főzőtejszín
2 szál rozmaring (friss levél)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt )
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a borsot. Feltesszük főni.
Időnként ránézünk, és ha már a fakanállal szét tudjuk nyomni a brokkolit, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha langyosra hűlt, összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és tejszínnel dúsítjuk.
Tükörtojással vagy pirítóssal nagyon finom.
De tálalhatjuk, úgy is ,hogy a tányér aljára füstöltsajtot reszelünk , rászedjük a forró levest , a tetejét pedig megszórjuk pirított mandulával.
Egy fazékba teszek egy kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával kissé megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig párolo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük). 2...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket adagonként daráld le a hagymával, gyömbérrel, zöldfűszerekkel. Ha nincs aprítód, le is reszelheted vagy egészen apróra fel is vághatod a zöldségeket. Egy vastag falú...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. 2. Közben k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz