1 db brokkoli (nagyobb)
2 db leveskocka (húsleves)
50 g vaj
1.5 dl főzőtejszín
2 szál rozmaring (friss levél)
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt )
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a borsot. Feltesszük főni.
Időnként ránézünk, és ha már a fakanállal szét tudjuk nyomni a brokkolit, akkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha langyosra hűlt, összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és tejszínnel dúsítjuk.
Tükörtojással vagy pirítóssal nagyon finom.
De tálalhatjuk, úgy is ,hogy a tányér aljára füstöltsajtot reszelünk , rászedjük a forró levest , a tetejét pedig megszórjuk pirított mandulával.
A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fej hagymát kevés olajon megdinsztelünk, két ek liszttel rántást készítünk, beleöntjük a paradicsom pürét vagy felöntjük paradicsomlével, sz.sz. hígítjuk vízzel, leveskockát, o...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézÉn az előkészületekkel szoktam kezdeni, az összes zöldséget, megpucolom, illetve fel darablom kockákra, a csirkemellet, is felkockázom, a csirke szárnyakat pedig középen ketté vágo...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA felaprított sütőtököt tepsiben sütöm kb. 1 órát. Lábosban megpirítom a vöröshagymát és fokhagymát. Kevés barna cukrot szórok bele, hogy kellemes édes karamellás íze legyen majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű