15 dkg húsos szalonna
20 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db. közepes burgonya
1-2 szál fehér- és sárgarépa
1 cikk zeller -vagy 1 szál zeller zöld
1 tk őrölt pirospaprika
kevés őrölt bors
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a tetszőlegesre vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is.
Jó étvágyat kívánok.
A szárított gombát forró vízben áztatjuk legalább 15 percig. Közben előkészítjük a zöldségeket, a csirkét és a tofut. A csirkét vékony darabokra vágjuk, és a keményítő-szójaszósz-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd meg. A csirkemellet kockázd fel és add hozzá, pirítsd amíg kifehéredik, majd öntsd fel a vízzel. Fűszerezd és fedő alatt hagyd felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes