menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyaleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg húsos szalonna
20 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db. közepes burgonya
1-2 szál fehér- és sárgarépa
1 cikk zeller -vagy 1 szál zeller zöld
1 tk őrölt pirospaprika
kevés őrölt bors






Elkészítés:



A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a tetszőlegesre vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is.
Jó étvágyat kívánok.

Tarhonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lebbencs leves:
Lebbencs leves:

A szalonnát zsírjára sütöm, majd hozzáadom a lebbencs tésztát és zsemleszínűre pirítom. Amikor a tészta kész félre veszem a tűzről megszórom kevés pirospaprikával, összekeverem, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás bableves
Savanyú káposztás bableves

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatom. A füstölt tarját kockákra vágom. Együtt odateszem főni őket, fél óráig. Utána megkóstolni a babot, és ha félkemény, akkor mehet bele a kockára vág...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1.A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk és megfuttatjuk az olajon. 2. A káposztát csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk, fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá)...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk