Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeraguleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
5 sárgarépa
4 krumpli
3 dl tejszín
2 fehérrépa
2 leveskocka
2 bögre borsó
1 vöröshagyma
1 kisebb karalábé
fél zeller

bors
tárkony
3 evőkanál olaj

Elkészítés:


Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel kevés vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd félpuhára körülbelül 20 perc alatt. Rakd hozzá az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel.

Főzd közepes lángon. Ha a zöldségek is félig puhák, add hozzá a kockára vágott krumplit és a borsót. Kicsit később fűszerezd tárkonnyal, ízlés szerint sózd, borsozd. Ha minden puha, a tejszínt keverd össze kevés levessel, majd öntsd a fazékba. Forrald össze, és ízesítsd citrommal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kertész
Borscs leves
Borscs leves

Húsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pirított tarhonya leves
Pirított tarhonya leves

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra daraboljuk. A krumplit, répát karikázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a tarhonyát. Felengedjük vízzel, és beletesszük a krumpli...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMA KRÉMLEVES
FOKHAGYMA KRÉMLEVES

Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felapríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk