50 dkg csirkemell
5 sárgarépa
4 krumpli
3 dl tejszín
2 fehérrépa
2 leveskocka
2 bögre borsó
1 vöröshagyma
1 kisebb karalábé
fél zeller
só
bors
tárkony
3 evőkanál olaj
Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel kevés vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd félpuhára körülbelül 20 perc alatt. Rakd hozzá az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel.
Főzd közepes lángon. Ha a zöldségek is félig puhák, add hozzá a kockára vágott krumplit és a borsót. Kicsit később fűszerezd tárkonnyal, ízlés szerint sózd, borsozd. Ha minden puha, a tejszínt keverd össze kevés levessel, majd öntsd a fazékba. Forrald össze, és ízesítsd citrommal.
Húsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...
Elkészítési idő: 1,5A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra daraboljuk. A krumplit, répát karikázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a tarhonyát. Felengedjük vízzel, és beletesszük a krumpli...
Elkészítési idő: 30 percEgy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felapríto...
Elkészítési idő: