50 dkg csirkemell
5 sárgarépa
4 krumpli
3 dl tejszín
2 fehérrépa
2 leveskocka
2 bögre borsó
1 vöröshagyma
1 kisebb karalábé
fél zeller
só
bors
tárkony
3 evőkanál olaj
Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel kevés vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd félpuhára körülbelül 20 perc alatt. Rakd hozzá az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel.
Főzd közepes lángon. Ha a zöldségek is félig puhák, add hozzá a kockára vágott krumplit és a borsót. Kicsit később fűszerezd tárkonnyal, ízlés szerint sózd, borsozd. Ha minden puha, a tejszínt keverd össze kevés levessel, majd öntsd a fazékba. Forrald össze, és ízesítsd citrommal.
Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzo...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA MAGGI Paradicsomlevest 1/2 l hideg vízbe keverjük. Időnként megkeverve 5 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A hozzávalókat apróra vágjuk, a MAGGI Paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, s apró kockára vágjuk. A babot tiszta hideg vízben feltesszük főni és hozzáadjuk a babèrlevelet, hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA felaprított póréhagymát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, felöntjük a vízzel, beletesszük az ételízesítőt, fehér borsot, fokhagymaport, és lassú tűzön főzzük kb. 20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű