2-3 darab cukkini
1 fej hagyma
2-3 darab krumpli
50-100g vaj
Tejszín ízlés szerint
Víz vagy alaplé (amennyi ellepi és pótláshoz)
Bazsalikom, Kakukkfű
Só, Bors esetleg vegeta
Tetszőlegesen 1 db leveskocka (alaplevet helyettesítve)
Szerecsendió
Olaj
Hagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni,
Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, majd feldarabolni nagyobb darabokra.
Egy lábasba önts egy kevés olajat plusz a vaj felét dobd rá a hagymát és kezd el párolni, 1-2 perc után jöhet hozzá a krumpli párolás majd öntsd fel egy kis vizzel és hagyd hogy elfogyjon alóla majd ismételd meg mégegyszer.
Jöhet rá a cukkini egy kis párolás majd öntsd fel vízzel hogy ellepje,
Közben jöhet a fűszerezés és a kóstolás.
Ha minden megpuhult vedd le a tűzhelyről, turmixold össze, turmixolás közben add hozzá a maradék vajat és öntsd fel tejszínnel,
Utó kóstolás, ízesítés és már tálalhatod is.
Én a víz mellé kis tejet is szoktam önteni, kostolásnál illetve evésnél figyeljetek oda mert hidegen teljesen mást ízeket lehet érezni. És az első meleg falatok után az utolsó izt az utolsó már-már kihűlt falat fogja meghatározni.
Fleisch, Suppengrün, Lorbeerblatt, geschälte Zwiebel, Pfefferkörner und Salz in reichlich Wasser zum Kochen bringen und 80 Min. leicht sprudelnd kochen lassen. Schaum mehrmals absc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Megpucolom a hagymát, zellert, burgonyát, sárgarépát és megmosom. 2. A hagymát apróra, a zellert és a burgonyát kis kockákra, a sárgarépát pedig vékony karikákra vágom. 3. A v...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűForraljunk föl 1.2 liter vizet és oldjuk föl benne vegetát. Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű