- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 1 zöldségleves kocka
- 1,5 l víz
- 1,5 dl tejszín (növényi is lehet)
- só
- vegeta
- 1 nagy vagy 2 db kis krumpli
A fokhagymát lereszeljük, majd vizes olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a leveskockát, 1,5 kk sót és fél kk vegetát. Beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felforraljuk és kb. 20 percig kis lángon főzzük. A végén hozzáadjuk a tejszínt és még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
Zsemlekockával vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Közben kóstoljuk meg, szükség szerint sózzuk.
Melegítsd elő a sütőt kb 180-200 fokra, majd a tököt vágd fel magozd ki, és vágd nagyobb darabokra/cikkekre. A réppákat hámozd meg majd vágd őket félbe, rakd egy sütőpapírral bére...
Elkészítési idő: 2 óraA füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le. A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a...
Elkészítési idő: 40 percPárold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye. Ízesítsd kevés sóval, add hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc