1 kisebb sütőtök
1 púpos ek méz
néhány rozmaring ág
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
600 ml húsleves alaplé
200 ml tejszín
150 ml fehérbor
só, bors
olívaolaj
1 citrom leve
apróra vágott szalonna, bacon, tökmag, pirítós a tálaláshoz
Elsőként a tököt pucold meg, majd vágd nagyobb kockákra.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit. Locsolj bele egy kevés olívaolajat.
Szórd bele a kockára vágott tököt, majd locsold meg mézzel.
Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd ezeket is szeleteld fel. (Nem kell túl apróra.) Szórd a tök mellé a tepsibe.
Helyezz néhány rozmaring ágat is a zöldségek mellé, majd letakarva süsd kb. 20 percig, hogy gyorsan megpuhuljon. Fedő nélkül süsd további 10 percet, hogy kicsit megpiruljon.
Ha kész, szedd a zöldséget egy nagyobb lábosba.
Öntsd hozzá az alaplevet és botmixerrel pépesítsd.
Add hozzá a bort és a tejszínt is, majd kezdd el összefőzni. Ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Forrald néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
Kínálj mellé pirított szalonnát/bacont, fokhagymás pirítóst vagy egy kevés tökmagot.
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt. 2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm. 3. Amikor félig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot felteszem sós vízbe főni, hozzáadom a többi zöldséget. Amikor megpuhultak a zöldségek, készítek egy rántást. Hozzáadom a leveshez. Teszek bele tésztát és puhára főzöm....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű