1 kisebb sütőtök
1 púpos ek méz
néhány rozmaring ág
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
600 ml húsleves alaplé
200 ml tejszín
150 ml fehérbor
só, bors
olívaolaj
1 citrom leve
apróra vágott szalonna, bacon, tökmag, pirítós a tálaláshoz
Elsőként a tököt pucold meg, majd vágd nagyobb kockákra.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit. Locsolj bele egy kevés olívaolajat.
Szórd bele a kockára vágott tököt, majd locsold meg mézzel.
Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd ezeket is szeleteld fel. (Nem kell túl apróra.) Szórd a tök mellé a tepsibe.
Helyezz néhány rozmaring ágat is a zöldségek mellé, majd letakarva süsd kb. 20 percig, hogy gyorsan megpuhuljon. Fedő nélkül süsd további 10 percet, hogy kicsit megpiruljon.
Ha kész, szedd a zöldséget egy nagyobb lábosba.
Öntsd hozzá az alaplevet és botmixerrel pépesítsd.
Add hozzá a bort és a tejszínt is, majd kezdd el összefőzni. Ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Forrald néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
Kínálj mellé pirított szalonnát/bacont, fokhagymás pirítóst vagy egy kevés tökmagot.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a csülköt, és a kolbászt Ha túl savanyú a káposzta, egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel, babérlevéllel, a felkockázott füstölt csülökkel és a füstölt kolbásszal fel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a lapockát, és 4-5 percig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű