250g hagyma
50g vaj
25g liszt
200g ementáli
de alapnak jó.
1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele.
2. Folyamatos kevergetés mellett a vízet vagy húslét hozzáadod.
3. Sóval, borssal ízesíted és még 20 percig főződ. Tálalásnál sajtot reszelsz bele.
Javaslat:
• Víz helyett húsleveskockát vagy erőleveskockát 1 liter vízben felforralsz és ezt adod hozzá, ízletesebb lesz.
• Mellé reszelt sajtból finom ostyákat készíthetsz, ha sütőpapírra kör formában rászorod és ropogosra sütöd.
• Cipóban is lehet tálalni, ilyenkor melegítsd össze a sütőben tálalás előtt
Megpucoljuk az összetevőket. Előbb a hagymákat, melyeket apró kockákra vágunk és beletesszük a kevés zsiradékba. Megdinszteljük, azaz üvegesre pároljuk. Most rátesszük a kockára vá...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát kockázom, olajon lepirítom, hozzáadom a kockázott marhahúst, kérgesre pirítom, ráteszem a fűszerpaprikát és a lisztet, átforgatom, majd felöntöm annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű