Családireceptkönyv.hu

Hagymaleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250g hagyma
50g vaj
25g liszt
200g ementáli

Elkészítés:


de alapnak jó.

1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele.

2. Folyamatos kevergetés mellett a vízet vagy húslét hozzáadod.

3. Sóval, borssal ízesíted és még 20 percig főződ. Tálalásnál sajtot reszelsz bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Javaslat:
• Víz helyett húsleveskockát vagy erőleveskockát 1 liter vízben felforralsz és ezt adod hozzá, ízletesebb lesz.
• Mellé reszelt sajtból finom ostyákat készíthetsz, ha sütőpapírra kör formában rászorod és ropogosra sütöd.

• Cipóban is lehet tálalni, ilyenkor melegítsd össze a sütőben tálalás előtt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egres leves recept
Egres leves recept

Két liter vízbe megtisztított,megmosott egrest teszünk.Csipet sóval és 4 evőkanál cukorral felforraljuk.Ízesítésnek finomra vágott kaprot teszünk bele. Mikor megfőtt ,behabarjuk ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk