50 dkg gomba
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
1 teáskanál pirospaprika
törött bors
só
a "tejfölhöz":
10 dkg Totu krém extra
1 teáskanál citromlé
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petrezselyem színanyagai ki nem oldódnak. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fehérrépát és sárgarépát. Addig pároljuk amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel (még jobb, ha van maradék húslénk) és készre főzzük. Tálaláskor citromlével elkevert, sóval, törött borssal ízesített Totu krém extrával kínáljuk.
A lencsét és a füstölt húst előző nap este beáztatjuk. Másnap vízben feltesszük főni a füstölt húst, 15 perc múlva hozzáadjuk a lencsét is. Amikor félig megfőtt, beletesszük a kar...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA csirkeaprólékot és a zöldségeket alaposan mossuk meg. Zsiradékon, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk meg a csirkeaprólékot, ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 – 2 ek. olajban 1 ek. liszttel zsemle színű rántást készítünk. Ehhez hozzáteszünk 1 – 2 ek. tejfölt, és ezt gyorsan összekeverjük (nem ragadhat oda, nem éghet le). Beletesszük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű