menu

Családireceptkönyv.hu

Gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




50 dkg gomba
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
1 teáskanál pirospaprika
törött bors


a "tejfölhöz":
10 dkg Totu krém extra
1 teáskanál citromlé
törött bors

Elkészítés:



Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petrezselyem színanyagai ki nem oldódnak. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fehérrépát és sárgarépát. Addig pároljuk amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel (még jobb, ha van maradék húslénk) és készre főzzük. Tálaláskor citromlével elkevert, sóval, törött borssal ízesített Totu krém extrával kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
LENCSELEVES VIRSLIVEL
LENCSELEVES VIRSLIVEL

A lencsét és a füstölt húst előző nap este beáztatjuk. Másnap vízben feltesszük főni a füstölt húst, 15 perc múlva hozzáadjuk a lencsét is. Amikor félig megfőtt, beletesszük a kar...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkebecsinált leves
Csirkebecsinált leves

A csirkeaprólékot és a zöldségeket alaposan mossuk meg. Zsiradékon, alacsony fokozaton, fedő alatt pároljuk meg a csirkeaprólékot, ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

1 – 2 ek. olajban 1 ek. liszttel zsemle színű rántást készítünk. Ehhez hozzáteszünk 1 – 2 ek. tejfölt, és ezt gyorsan összekeverjük (nem ragadhat oda, nem éghet le). Beletesszük a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk