50 dkg gomba
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
1 teáskanál pirospaprika
törött bors
só
a "tejfölhöz":
10 dkg Totu krém extra
1 teáskanál citromlé
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petrezselyem színanyagai ki nem oldódnak. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fehérrépát és sárgarépát. Addig pároljuk amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel (még jobb, ha van maradék húslénk) és készre főzzük. Tálaláskor citromlével elkevert, sóval, törött borssal ízesített Totu krém extrával kínáljuk.
Rántást készítek a zsírból és a lisztből. Ráöntöm a paradicsompürét, felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék, és bele teszem a hagymát. Sóval ízesítem. Ha megfőtt a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg a spenótleveleket és a szárát vágjuk ki. Tegyük fel vízzel főni és rövid ideig főzzük, majd hűtsük, és botmixerrel turmixoljuk le. Serpenyőben olvasszuk fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig keverjük. Felöntjük 1 liter vízzel, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű