menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom leves galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:
- ½ liter házi paradicsomlé
- 1fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 szál murok (sárgarépa)
- egy almányi nagyságú zellergumó
- só, bors
A rántáshoz:
- 1 kanál zsír
- 1,5 evőkanál liszt

A galuskához:

- 3 tojás
- 7 evőkanál gríz
- 2 evőkanál puliszkaliszt( kukorica dara)
- 1 csipetnyi só
- 1 mokkáskanál ecet

Elkészítés:


Egy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt.
Eközben egy tálban a tojások fehérjét az ecettel kemény habbá verem, lassan belekeverem a tojások sárgáját, és a grízzel kevert puliszkalisztet , beledobok egy csipetnyi sót és lazán összekeverem, majd beteszem a hűtőbe minimum 30 percre.
Ha már a zöldségek megfőttek, akkor, egy nyeles lábasban teszek, 2 evőkanál zsírt megolvasztom, hozzáadok két evőkanál lisztet, aranyszínűre pirítom, felengedem hideg vízzel folytonosan kavargatva beletöltöm a levesbe.
Egy nagyobb edénybe töltök 1,5 liter vizet sózom, hozzáadok 2 evőkanál olajat, beleszórok egy kötésnyi petrezselyemzöldet felforralom, és amikor még csak gyöngyözik, akkor már szaggatom is bele a hűtőből kivett masszát. Mikor az egészet beleszaggattam fedő alatt tartom kis lángon 20 percet ,azután pedig a tűzről levéve még 20 percet .és készen is vagyunk, tehetjük a levesbe és tálalhatjuk is .

Paradicsom leves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Csirkeszárny leves
Csirkeszárny leves

A csirkeszárnyakat előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Amíg fő, meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. Ha forr a leves, hozzáadjuk a zöldségeket és az ízesítőket, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csorba leves
Csorba leves

Három-négy liter vizet felforralunk, beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott csirke szárnyat, és a csontos húsokat. A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angol sajtos burgonyakrémleves
Angol sajtos burgonyakrémleves

A vajon és olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Fűszerezzük, és átpároljuk a zöldségeket. Felöntjük a húsleves felével, és puhára főzzük. Turmixolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk