menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves sertéshúsból


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
borss, pirospaprika
köménymag
1 db paradicsom
1 db paprika
3 közepes burgonya
2-3 sárgarépa
1-2 fehérrépa
1-2 karika karalábé
1 karika zeller
ízlés szerint só
1 db tojás
liszt

Elkészítés:


A gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen.
Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet és a zöldségeket. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a fedő alatt.
Egy tojásból és a lisztből csipetkét gyúrok és belefőzőm a levesbe.
Ha marhahúsból főzöm a gulyást, a zöldséget csak akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult.


Gulyás leves sertéshúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csicseriborsó leves baconnel
Csicseriborsó leves baconnel

A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni). Főzés előtt a vizet öntsük le a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombakrémleves
Gombakrémleves

Először vajon megdinszteljük a vöröshagymát, mikor megpirult, hozzátesszük a reszelt fokhagymát is, pár perc alatt együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a korábban megmosott és feldar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről. 2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Frankfurti leves kelbimbóval
Frankfurti leves kelbimbóval

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk