menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyás leves sertéshúsból


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
borss, pirospaprika
köménymag
1 db paradicsom
1 db paprika
3 közepes burgonya
2-3 sárgarépa
1-2 fehérrépa
1-2 karika karalábé
1 karika zeller
ízlés szerint só
1 db tojás
liszt

Elkészítés:


A gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen.
Kevés olajat hevítek, amiben a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, majd kb. 2-3 percig még párolom. Sózom, borsozom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadom a köménymagot és a babérlevelet és a zöldségeket. Megszórom pirospaprikával, összekeverem, végül felöntöm bőven vízzel, majd puhára főzöm a fedő alatt.
Egy tojásból és a lisztből csipetkét gyúrok és belefőzőm a levesbe.
Ha marhahúsból főzöm a gulyást, a zöldséget csak akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult.


Gulyás leves sertéshúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  tárkonyos- zöldséges, húsgombócos leves
tárkonyos- zöldséges, húsgombócos leves

A darált húst megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük. A zöldsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Keleties csirkeleves
Keleties csirkeleves

Lábosban kevés olajat hevítek. Megpirítom rajta a csirkemellcsíkokat és a zöldségeket, majd ráöntöm az összekevert levesalapot, és fedő alatt, közepes lángon, kb. tíz perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal
Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal

A vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk