1/2 kg füstöl oldalas vagy csülök
1 kg krumpli
1 kis fej hagyma
2 szál sárgarépa
só,bors,piros paprika
tárkony
1 leves kocka (elhagyható)
olaj
1 evőkanál liszt
A húst felteszem főni. Amikor megfőtt,kiveszem a húst és félreteszem.
A krumplit kockákra vágom, a sárgarépát, fehér répát szeletekre, a hagymát apró kockákra vágom.
Egy kevés olajon megfuttatom a hagymát, hozza adom a zöldségeket, felöntöm a visszamaradt hús levével és főni hagyom.
Amikor a sárgarépa félig megpuhult, hozza adom a felkockázott krumplit, sózom ( ha kell), borsozom,bele teszem a leves kockát ( ha igényli a család ) és puhára főzöm.
A megfőtt húst apróra vágom és beleteszem a levesbe. Elkészítem a rántást, megpirítom, csak annyira, hogy szint kapjon.
Hozzá keverem a piros paprikát, felöntöm kevés hideg vízzel,csomómentesre keverem, és a leveshez adom, a tárkonyt is most teszem hozza
Néhány percig még hagyom főni és tálalom.
Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb),...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Megpucolunk 1 fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnat lepiritjuk, ha tul sok a zsirja kiveszunk belole. Az egy tojasbol palacsintatojast sutunk a szalonnan es annak zsirjan. Felverjuk a tojast es keves porpaprikat teszzunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes