menu

Családireceptkönyv.hu

Csorba leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombóchoz
250 g sertés darált hús (sovány)
30 g rizs
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál zellerzöld (nyers)
1 mokkáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
A leveshez
3 evőkanál olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
100 g zellergumó (nyers)
100 g zöldborsó
100 g gomba - csiperke/sampion
0.5 db TV paprika
3 db koktélparadicsom
1 csapott teáskanál lestyán
1 csapott teáskanál petrezselyemzöld
1 csapott teáskanál zellerzöld (nyers)
3 evőkanál citromlé
1.5 L víz

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük.
A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval és a gombával együtt a hagymához adjuk. Magas hőfokon kissé átpirítjuk.
Felengedjük 1,5 liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zeller levelet.
Vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük.
A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, és az apróra vágott zeller levéllel, a lestyánnal és petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk.
Beletesszük a citromlevet, és közepes lángon készre főzzük.
Mennyei csorba leves recept! ;)

Csorba leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves

A tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves

1.A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. 2.A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott hú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsleves
Húsleves

Hideg vízbe feltesszük a húst. Rakunk bele sót, vöröshagymát,és fokhagymát. Ha felforrt a habját leszedjük, és bele rakjuk a többi hozzá valot, és lassan, csak gyöngyözve fedő nélk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk