Családireceptkönyv.hu

Csorba leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombóchoz
250 g sertés darált hús (sovány)
30 g rizs
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
1 evőkanál zellerzöld (nyers)
1 mokkáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
A leveshez
3 evőkanál olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma
100 g sárgarépa
100 g zellergumó (nyers)
100 g zöldborsó
100 g gomba - csiperke/sampion
0.5 db TV paprika
3 db koktélparadicsom
1 csapott teáskanál lestyán
1 csapott teáskanál petrezselyemzöld
1 csapott teáskanál zellerzöld (nyers)
3 evőkanál citromlé
1.5 L víz

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük.
A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval és a gombával együtt a hagymához adjuk. Magas hőfokon kissé átpirítjuk.
Felengedjük 1,5 liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zeller levelet.
Vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük.
A paradicsomot és a paprikát kis kockára vágjuk, és az apróra vágott zeller levéllel, a lestyánnal és petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk.
Beletesszük a citromlevet, és közepes lángon készre főzzük.
Mennyei csorba leves recept! ;)

Csorba leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Burgonyaleves
Burgonyaleves

A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves cérnametélttel
Marhahúsleves cérnametélttel

A húst és a csontot megmossuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát csíkokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirke raguleves,cipóban
Tárkonyos csirke raguleves,cipóban

A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy kevés olajon addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, s rövid ideig együtt pároljuk,sóval, ételízesítőv...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A frankfurti leves kezdéseként a virslit karikára vágjuk és 2 evőkanál olajon gyorsan átpirítjuk egy lábasban, majd félretesszük. A lábasban újabb 3 evőkanálnyi olajon üvegesre pár...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk