1-kis fej hagyma
két marék cukor borsó
két marék apritott sárga répa zöldség
1-2-kés hegynyi száritott tárkony
só,őrölt bors ízlés szerint
leves tészta vagy dara gombóc
Nagyon egysuerű . Az apróra vágott kis fej hagymát fel teszem kevés olajon dinsztelni,fél időnél zeszek rá kb.-egy vagy két késhegynyi száritott tárkonyt azzal is piritom mert igy adja az isteni tárkonyos ízt !!!Aztán rá a a cukor borsó meg az apritott sárga répa zöldség. Némi futtatás után a kb, centiszer centire vágott husi,azt fehérre párolom . Fel öntom vízzel só pici őrölt bors,mikor a hús majdnem megfőtt bele a tészta vagy dara gombóc és amikor az is megfő klsz az isteni tárkonyos ragu leves mert én így szeretem .
Nem tejes vagy tejszines mert ugy nem szeretem
A hagymát megmossuk, a gombát megpucolom és megmosom, feldarabolom, a pórét felkarikázom, majd kevés olajban megpirítom... Rádobom a gombát, fűszerezem és felöntöm a húslével. Am...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alaplének valót felteszi a férjem főzni, ( halfej,ikra, paradicsom paprika, ) sózóm. majd, ha puhára főtt, átpasszírozza (segítek) majd fűszerezi pirospaprikával, sóval kicsit...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és részben feldaraboljuk, részben lereszeljük a sárgarépákat. A vöröslencsét feltesszük főzni hideg vízben. Apróra felvágjuk a vöröshagymát. Kevés olajat melegítünk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. S...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű