1 fej vöröshagyma
4 kisebb cékla (csak és kizárólag a kerek fajta, mert finomabb az íze és szebb a színe, mint a hosszúkásnak)
1 közepes burgonya (jó lisztes)
1 kisebb alma
1 bio húsleveskocka
kb. 200 gr natúr joghurt
só, cukor, citromlé
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük /gyönyörű színt fogunk kapni/. Ezt követően a joghurtot külön kis tálkában csomómentesre keverjük, pár kanál levest teszünk hozzá, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek és csak ezután öntjük a levesbe.
És a leves krémessé válik… Hozzáadunk még egy kávéskanálnyi cukrot (nem kell több), csak azért, hogy az ízek még jobban kijöjjenek és három csepp frissen facsart citromlét. Egy utolsó kóstolás, ha kell, megsózzuk még egy kicsit…
A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...
Elkészítési idő:A hust kockakra , a hagymat pedig aprora vagtam. Keves olajon a hagymat uvegesre paroltam. Beletettem a a kockazott hust, es egyutt addig paroltam ameddig a hus kifeheredett. Fu...
Elkészítési idő: 90 percA meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, é...
Elkészítési idő:Elkészítés A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecse...
Elkészítési idő: