menu

Családireceptkönyv.hu

Cékla krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
4 kisebb cékla (csak és kizárólag a kerek fajta, mert finomabb az íze és szebb a színe, mint a hosszúkásnak)
1 közepes burgonya (jó lisztes)
1 kisebb alma
1 bio húsleveskocka
kb. 200 gr natúr joghurt
só, cukor, citromlé


Elkészítés:


A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük /gyönyörű színt fogunk kapni/. Ezt követően a joghurtot külön kis tálkában csomómentesre keverjük, pár kanál levest teszünk hozzá, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek és csak ezután öntjük a levesbe.
És a leves krémessé válik… Hozzáadunk még egy kávéskanálnyi cukrot (nem kell több), csak azért, hogy az ízek még jobban kijöjjenek és három csepp frissen facsart citromlét. Egy utolsó kóstolás, ha kell, megsózzuk még egy kicsit…

Cékla krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizsleves
Rizsleves

Tedd fel a kockákra vágott zöldségeket főni. Fűszerezd meg, majd 20 perc főzés után tedd bele a barnarizst, és főzd össze.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Zöldséges májgaluskaleves
Zöldséges májgaluskaleves

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb akkor les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes zöldborsó krémleves
Tejszínes zöldborsó krémleves

A margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A tyúkot megmossuk, és a vöröshagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk