1 fej vöröshagyma
4 kisebb cékla (csak és kizárólag a kerek fajta, mert finomabb az íze és szebb a színe, mint a hosszúkásnak)
1 közepes burgonya (jó lisztes)
1 kisebb alma
1 bio húsleveskocka
kb. 200 gr natúr joghurt
só, cukor, citromlé
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük /gyönyörű színt fogunk kapni/. Ezt követően a joghurtot külön kis tálkában csomómentesre keverjük, pár kanál levest teszünk hozzá, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek és csak ezután öntjük a levesbe.
És a leves krémessé válik… Hozzáadunk még egy kávéskanálnyi cukrot (nem kell több), csak azért, hogy az ízek még jobban kijöjjenek és három csepp frissen facsart citromlét. Egy utolsó kóstolás, ha kell, megsózzuk még egy kicsit…
1 Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra. 2 Felezzük el hosszában, majd vágjuk...
Elkészítési idő: 240perc Nehézség: KönnyűEgy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. 2. Ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe c...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük. Ízlés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű