Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cékla krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
4 kisebb cékla (csak és kizárólag a kerek fajta, mert finomabb az íze és szebb a színe, mint a hosszúkásnak)
1 közepes burgonya (jó lisztes)
1 kisebb alma
1 bio húsleveskocka
kb. 200 gr natúr joghurt
só, cukor, citromlé


Elkészítés:


A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük /gyönyörű színt fogunk kapni/. Ezt követően a joghurtot külön kis tálkában csomómentesre keverjük, pár kanál levest teszünk hozzá, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek és csak ezután öntjük a levesbe.
És a leves krémessé válik… Hozzáadunk még egy kávéskanálnyi cukrot (nem kell több), csak azért, hogy az ízek még jobban kijöjjenek és három csepp frissen facsart citromlét. Egy utolsó kóstolás, ha kell, megsózzuk még egy kicsit…

Cékla krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A csodás gulyásleves
A csodás gulyásleves

1 Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra. 2 Felezzük el hosszában, majd vágjuk...

Elkészítési idő: 240perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kardamomos almakrémleves
Kardamomos almakrémleves

Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldbab - Zöldbab leves - OK
Zöldbab - Zöldbab leves - OK

1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. 2. Ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
ZSÁLYÁS PARADICSOMLEVES
ZSÁLYÁS PARADICSOMLEVES

Kevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük. Ízlés...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk