- 1 - 2 db édesburgonya
- kb.fél - 1kg sütőtök
- víz
- só,bors,gyömbér
- kókusztej/tejszín
- fél fej hagyma
- zsíradék (olaj,zsír)
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés zsíradékon. Hozzáöntjük a felszeletelt sütőtököt,édesburgonyát és annyi vízzel felöntjük hogy épp ellepje. Sózzuk,borsozzuk, kevés gyömbérrel szórjuk. Puhára főzzük,majd turmixgépbe pépesre turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre,kevés kókusztejet vagy tejszínt öntünk rá és összeforraljuk.
Az édesburgonya helyett répával is csinálhatjuk.
Sajttal tálalhatjuk.
A sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk. Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk. Fo...
Elkészítési idő: 30 perc1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...
Elkészítési idő:A zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a kr...
Elkészítési idő: 30 perc