Családireceptkönyv.hu

Sütőtök krémleves édesburgonyával


Írta:

Elk. idő: Kb.fél óra
Adag: Kb. 1-2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 - 2 db édesburgonya
- kb.fél - 1kg sütőtök
- víz
- só,bors,gyömbér
- kókusztej/tejszín
- fél fej hagyma
- zsíradék (olaj,zsír)

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés zsíradékon. Hozzáöntjük a felszeletelt sütőtököt,édesburgonyát és annyi vízzel felöntjük hogy épp ellepje. Sózzuk,borsozzuk, kevés gyömbérrel szórjuk. Puhára főzzük,majd turmixgépbe pépesre turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre,kevés kókusztejet vagy tejszínt öntünk rá és összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az édesburgonya helyett répával is csinálhatjuk.

Sajttal tálalhatjuk.

Sütőtök krémleves édesburgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sóskaleves
Sóskaleves

A sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk. Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk. Fo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal
Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal

1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Szárzeller krémleves
Szárzeller krémleves

A zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a kr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk