35 dkg lazac filé
1 közepes burgonya
10 dkg édesburgonya
10 dkg zellergumó
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
Fél csokor kapor
Hal alaplé vagy jó a csirkealaplé is.
2 dl tejszín
Héjas kagyló vagy füstölt lazac opcionális
Só, bors, olivaolaj, lime-vagy citromlé
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd felöntjük az alaplével. sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a zöldség, akkor hozzátesszük a kis kockára vágott lazacot, ha van kagylót illetve füstölt lazacot. A tejszínnel dúsítjuk és megszórjuk kaporral.
Ízlés szerint egy kis kakukkfűvel is megbolondíthatjuk.
csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Feltesszük főni a tyúkot a zöldségekkel 1 liternyi marha alaplével. Másfél órát főzzük, majd kicsontozzuk a tyúkot. A melle húsát vékony szel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A para...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet apró kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű