Családireceptkönyv.hu

Norvég lazacleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg lazac filé
1 közepes burgonya
10 dkg édesburgonya
10 dkg zellergumó
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
Fél csokor kapor
Hal alaplé vagy jó a csirkealaplé is.
2 dl tejszín
Héjas kagyló vagy füstölt lazac opcionális
Só, bors, olivaolaj, lime-vagy citromlé

Elkészítés:


A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd felöntjük az alaplével. sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a zöldség, akkor hozzátesszük a kis kockára vágott lazacot, ha van kagylót illetve füstölt lazacot. A tejszínnel dúsítjuk és megszórjuk kaporral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízlés szerint egy kis kakukkfűvel is megbolondíthatjuk.

Norvég lazacleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES KRUPMLILEVES
ZÖLDSÉGES KRUPMLILEVES

A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellert kockára, a répát vékony karikára vágjuk. A paradicsom héját forró vízben megrep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Feltesszük a brokkolit a szódabikarbónával,a sóval és annyi vízzel, ami még éppen nem lepi el teljesen. Puhára főzzük, majd a tejet a tejföllel és a zabpehellyel kikeverjük és a l...

Elkészítési idő: 20-30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai csirkeleves
Kínai csirkeleves

A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, ma...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

Fél kiló gombát megtisztítunk, cikkekre vágunk. 2 sárgarépát megtisztítunk és felkockázzuk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk és 1 kanál olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk