Egy lapos vasedénybe tegyünk egy kanál zsírt. Ha meleg, adjunk hozzá egy jókora felvágott vereshagymát, zellert, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, mind karikára vágva (két-két szál elég). Sózzuk meg és tegyük gyors tűzre hogy sötétbarnára megpiruljon. Kavarás közben egy pár darabka marhamáját is lehet közé tenni. Ha egészen barna lett, akkor a fent leírt, de még le nem szűrt, hús lébe öntsük bele. Fél óráig avval főzzük; akkorra igen szép barna lesz az egész tömeg. Egy kis Koczka cukrot is adjunk bele ebbe a levesbe; sáfrány nem kell hozzá. Különben éppen úgy használjuk, mint a fehér levest; bármit lehet bele főzni.
A húsgombóchoz a darált húst összekeverjük a többi hozzávalóval, és hűtőben pihentetjük, ameddig a levest elkészítjük. Felhevített olajban, nem túl magas hőfokon, sűrűn kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A csülköt hideg vízben feltesszük, és puhára főzzük. A babot kevés vízben felforraljuk, majd leöntjük róla a felforrt viz...
Elkészítési idő: 2 és fél óra Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, A hagymát, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű