menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiolleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db karfiol
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
póréhagyma
fokhagyma

olaj
petrezselyemzöld

grízgaluska

Elkészítés:


A zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha feljön a galuska a tetejére, még főzzük egy-két percig, majd megszórjuk petrezselyemzölddel és tálalhatjuk is.

Karfiolleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsó leves grízgaluskával
Zöldborsó leves grízgaluskával

1. Megcsináljuk a grízgombócokat. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max. 30-ig. 2. A lábosba beletesszük a zsiradékot, és a borsót a karikára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Karácsonyi káposztaleves
Karácsonyi káposztaleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Zöldségleves farháttal
Zöldségleves farháttal

A húst egy edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel, a hagymát egészben hozzáadjuk, fűszerezzük és felfőzzük. A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Mikor a hús már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES
TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES

A csirkemellet apróra vágjuk, aprítóba finomra daráljuk, és egy tálba öntjük. A zsemlét aprítóban morzsává daráljuk, majd hozzáöntjük a csirekhúshoz. Beletesszük a tojást, a petrez...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk