1 db karfiol
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
póréhagyma
fokhagyma
só
olaj
petrezselyemzöld
grízgaluska
A zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha feljön a galuska a tetejére, még főzzük egy-két percig, majd megszórjuk petrezselyemzölddel és tálalhatjuk is.
1. Megcsináljuk a grízgombócokat. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max. 30-ig. 2. A lábosba beletesszük a zsiradékot, és a borsót a karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egy edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel, a hagymát egészben hozzáadjuk, fűszerezzük és felfőzzük. A zöldségeket meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Mikor a hús már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apróra vágjuk, aprítóba finomra daráljuk, és egy tálba öntjük. A zsemlét aprítóban morzsává daráljuk, majd hozzáöntjük a csirekhúshoz. Beletesszük a tojást, a petrez...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes