liszt
zsír/olaj
só
paradicsompüré/ paradicsomlé
kicsi v. hagyma
Rántást készítek a zsírból és a lisztből.
Ráöntöm a paradicsompürét, felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék, és bele teszem a hagymát. Sóval ízesítem.
Ha megfőtt a hagyma, és forr a leves, teszek bele tésztát (lehet bármilyen leves tészta, de a legfinomabb a betű tésztával, vagy csipkedettel)
Csipkedett: lisztet, tojást és sót összegyúrok, kisé kemény tésztává, majd apró darabokra csipkedem, sok liszttel megszórom miközben készítem, hogy ne ragadjon össze.
Ha sok lisztet használok, a leves elején elhagyható a rántás, és akkor most kerül bele
Tarka babot egy éjszakára beáztatni. Másnap felrakni sós vízben főzni. 5 perc főzés után leszűrni! Forró vízben feltenni főzni sós, borsikafüves, köménymagos vízben.A zöldségeket...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. 2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. 3. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. 4. A májas masszát...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kókuszolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel (éppen annyival amennyi ellepi). (Kb. 20 perc fedő a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű