1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
fűszerpaprika
köménymag (őrölt)
feketebors (őrölt)
1 gerezd fokhagyma
só
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
500 g sertéscomb
500 g burgonya
500 g zöldbab
víz
375 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A vizet felforraljuk, a zöldborsót beledobjuk, és ha újra felforrt 7 percig főzzük, hozzáadva a sót és az egész újhagymákat. A főzési idő végeztével az újhagymákat kiemeljük, bele...
Elkészítési idő: 7 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A szalonnát ropogósra sütjük, kiszedjük a zsírból, majd beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a sült krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát vágjuk fel apróra. A vajat és az olívaolajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megtisztítjuk a vöröshagymát és az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűs...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű