45 dkg friss zöldborsó
1,5 dl tejszín
1 fej saláta
15 dl tyúkhúsalaplé
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1 vöröshagyma
néhány mentalevél
só, bors, olaj, kenyér a kockákhoz
Végy egy nagy lábast, tedd bele a salátát, borsót, mentaleveleket, vöröshagymát, és öntsd rá a tyúkhúsalaplét - ha épp nincs otthon eltéve, akkor az is elegendő, ha másfél liter vízben feloldasz három leveskockát, és azt öntöd a zöldségekre -, majd forrald őket lassú tűzön 20-25 percig. Ha ez megvan, botmixerrel addig pürésítsd, amíg szép, egyenletes levest nem kapsz.
A répát megpucoltam, és julienne-re vágtam. A hagymát felkockáztam, olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a felszelt répát, és azt is pár percig pároltam. Felöntöttem a vízzel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst feldaraboljuk. A hagymát kevés olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, és rátesszük a kockára vágott húst. Kis ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű