45 dkg friss zöldborsó
1,5 dl tejszín
1 fej saláta
15 dl tyúkhúsalaplé
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1 vöröshagyma
néhány mentalevél
só, bors, olaj, kenyér a kockákhoz
Végy egy nagy lábast, tedd bele a salátát, borsót, mentaleveleket, vöröshagymát, és öntsd rá a tyúkhúsalaplét - ha épp nincs otthon eltéve, akkor az is elegendő, ha másfél liter vízben feloldasz három leveskockát, és azt öntöd a zöldségekre -, majd forrald őket lassú tűzön 20-25 percig. Ha ez megvan, botmixerrel addig pürésítsd, amíg szép, egyenletes levest nem kapsz.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű