menu

Családireceptkönyv.hu

Májgaluskaleves ahogy zora készíti


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A májgaluskához:

15 dkg csirkemáj
1 kk olaj
1 kk reszelt vöröshagyma
1 tejben megáztatott zsemle
1 egész tojás
liszt
só, őrölt bors
majoranna
A leveshez:

3 csirkeaprólék
3-4 kacsa- vagy libanyak
4-5 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
petrezselyem
pici karalábé
pici zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

6-7 szem egész bors
Grízgaluskához:

1 tojás

kevés sütőpor
búzadara

Elkészítés:


Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek.
Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöldséget egyforma nagyságúra felkockázzuk.
A kifőtt májgaluskát és a grízgaluskát is beletesszük, megszórjuk friss apróra vágott petrezselyemmel.
Májgaluska elkészítése:

A zsíradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a lekapart májat, a kifacsart áztatott zsemlét, a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.
Egy órai állás után nedves kanállal vízben kifőzzük, majd beleteszzük a levesbe. Van, aki rögtön a levesbe szaggatja.
Grízgaluska készítése:

A tojást pici sóval és pici sütőporral villával összekeverjük, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
1 órán át állni hagyjuk, majd vízben kifőzzük lassan forralva. Egy hústűt beleszúrva érezni lehet, ha megfőttek a galuskák.

Májgaluskaleves ahogy zora készíti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Soproni lakodalmas leves
Soproni lakodalmas leves

A tyúkot 5-6 liter hideg vízben feltesszük főni. A keletkező habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított, egyben hagyott fehér- és sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé krémleves
Karalábé krémleves

A zsiradékon az apróra vágott hagymát megpiritom, aztán a karikára vágott répát és krumplit is kicsit megpárolom. Ha átpárolódott , hozzáadom a kockára vágott karalábét és a fűsz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas tejleves
Fahéjas tejleves

A vajat/margarint megolvasztom, hozzáadom a lisztet és egy kicsit pirítom sűrű kevergetés mellett, majd felöntöm a tejjel. Jól elkeverem, majd mehet bele a tészta, vaníliás cukor,...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns krémleves
Pikáns krémleves

A sárgarépát megtisztítjuk, és tetszőleges darabokra felvágjuk. Az olivaolajat megforrósítjuk, és beletesszük a répát. Addig pirítjuk kevergetve, míg kissé kezd megsárgulni az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk