Családireceptkönyv.hu

Májgaluskaleves ahogy zora készíti


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A májgaluskához:

15 dkg csirkemáj
1 kk olaj
1 kk reszelt vöröshagyma
1 tejben megáztatott zsemle
1 egész tojás
liszt
só, őrölt bors
majoranna
A leveshez:

3 csirkeaprólék
3-4 kacsa- vagy libanyak
4-5 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
petrezselyem
pici karalábé
pici zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

6-7 szem egész bors
Grízgaluskához:

1 tojás

kevés sütőpor
búzadara

Elkészítés:


Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek.
Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöldséget egyforma nagyságúra felkockázzuk.
A kifőtt májgaluskát és a grízgaluskát is beletesszük, megszórjuk friss apróra vágott petrezselyemmel.
Májgaluska elkészítése:

A zsíradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a lekapart májat, a kifacsart áztatott zsemlét, a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.
Egy órai állás után nedves kanállal vízben kifőzzük, majd beleteszzük a levesbe. Van, aki rögtön a levesbe szaggatja.
Grízgaluska készítése:

A tojást pici sóval és pici sütőporral villával összekeverjük, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
1 órán át állni hagyjuk, majd vízben kifőzzük lassan forralva. Egy hústűt beleszúrva érezni lehet, ha megfőttek a galuskák.

Májgaluskaleves ahogy zora készíti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bajor perecleves
Bajor perecleves

Egy lábosban kevés olajon a karikára vágott hagymát aranyszínűre sütöm, majd kiszedem, félreteszem. A maradék olajon megpirítom a felkockázott hagymát, felöntöm a sörrel, felforral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)
Olasz tojásleves parmezánnal (Stracciatella leves)

Tegyük oda a levest főni . Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Karfiolleves vajas galuskával
Karfiolleves vajas galuskával

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos grízkockaleves
Tárkonyos grízkockaleves

Feltettem a vizet főni a tárkonnyal és az apróra vágott fokhagymával. A tojásokat habosra vertem, picit megsóztam, beleszórtam a grízt és a felhevített olajon palacsinta sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk