menu

Családireceptkönyv.hu

Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
2 ek. zsír
3 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 2 centis friss gyömbér hámozva, reszelve
2 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
1/4 tk. allspice
só, bors ízlés szerint
víz vagy zöldséglé
2 db édesburgonya hámozva, kockára vágva
30 dkg fodros kel, apróra vágva
2,5 dl kókusztej
1/2-1 lime leve
+
25 dkg tisztított előfőzött garnéla
só, bors
1/2 tk. cayenne bors

Elkészítés:


Egy fazékban melegítsd fel a zsírt, dinszteld meg a vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és még 1-2 percig dinszteld. Add hozzá a fűszereket, az édesburgonyát, sózd, borsozd, öntsd fel vízzel vagy zöldséglével, ha van és alacsony lángon lefedve főzd 5 percig. Add hozzá a fodros kelt, ha szükséges önts még hozzá vizet és főzd még 10-15 percig, vagy amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A végén öntsd hozzá a kókusztejet, lime levet, szükség szerint még ízesítsd sóval és borssal és forrald át. Kóstold meg és az ízlésednek megfelelő mennyiségű lime levet adj hozzá. A garnélákat sózd, borsozd, szórd meg a cayenne borssal és kevés zsíradékon forró serpenyőben pirítsd át. Tálaláskor még adj hozzá lime-ot.

Karibi édesburgonya leves sült csípős garnélával - p

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Fűszeres csicseriborsó leves
Fűszeres csicseriborsó leves

Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Magyaros gombaleves galuskával
Magyaros gombaleves galuskával

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a gombát, a petrezselyemzöld felét és felöntjük annyi mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Zöldbableves csirkehússal
Zöldbableves csirkehússal

A zöldbabot darabokra tördeljük, a hagymát, a paprikát megtisztítjuk. Olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, köménnyel. Hozzáadunk 1 evőkanál v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk