menu

Családireceptkönyv.hu

Sáfrányos mediterrán halleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l hal alaplé
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 g sáfrány
3 ek olívaolaj
2 db sárgarépa
50 dkg tenger gyümölcsei mix
2 db paradicsom
0.5 csokor petrezselyem
1 csapott ek liszt (finom)
1 fél citromból nyert citromlé
1 dl fehérbor (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével.
A sárgarépát vékony karikára vágjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve a répát enyhén roppanósra főzzük benne (kb. 15 perc).
Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és addig főzzük, míg a tintahalkarikák meg nem puhulnak ( kb. 10-15 perc).
Közben a paradicsom héját lehúzzuk, negyedeljük, és a magokat eltávolítjuk. A húsát apró kockára vágjuk és a felaprított petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk.
A citromlevet és a fehérbort összekeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük be a levesünket. 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk.

Sáfrányos mediterrán halleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

Először az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsöd...

Elkészítési idő: 25perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

Először feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Édesburgonya-krémleves
Édesburgonya-krémleves

Készítsük elő a zöldségeket. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a szárzellert karikázzuk fel, a krumplit és az almát pucoljuk meg, vágjuk kockákra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk