2 l hal alaplé
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 g sáfrány
3 ek olívaolaj
2 db sárgarépa
50 dkg tenger gyümölcsei mix
2 db paradicsom
0.5 csokor petrezselyem
1 csapott ek liszt (finom)
1 fél citromból nyert citromlé
1 dl fehérbor (száraz)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk.
Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével.
A sárgarépát vékony karikára vágjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve a répát enyhén roppanósra főzzük benne (kb. 15 perc).
Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és addig főzzük, míg a tintahalkarikák meg nem puhulnak ( kb. 10-15 perc).
Közben a paradicsom héját lehúzzuk, negyedeljük, és a magokat eltávolítjuk. A húsát apró kockára vágjuk és a felaprított petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk.
A citromlevet és a fehérbort összekeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük be a levesünket. 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk.
Apróra kockázott hagymát üvegesre pirítjuk, a póré hagymát először karikákra vágjuk, majd azt is felezzük. Amikor a vöröshagyma már üveges, akkor adjuk hozzá. Utána pedig a fokhagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk, de teszünk bele köményt, babérlevelet és fokhagymát is. Amikor a pörkölt félig vagy inkább 3/4-ig kész, felöntjük vízzel és beletesszük a krumplit, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kókuszolajon megsütjük a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a darált csirkemellel pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket (a karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet. Miután felforrt, közepes lángon 20 percig főzzük a bab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű