30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis fej zeller
1 zsenge karalábé
20 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1,5 liter csirke alaplé (húsleves kockából is jó)
1 cs. petrezselyem
2 dl főzőtejszín
3+1 ek liszt
1 tojás
1 db citrom
2 ek vaj
tárkony, só, bors
Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd pirítsd le a kockára vágott csirkemellet.
Dobd a húsra a felaprított zöldségeket, párold össze, majd öntsd fel az alaplével.
Sózd, borsozd, tegyél hozzá tárkonyt és citromlét ízlés szerint.
Lassú tűzön főzd fél óráig, majd szaggasd bele a petrezselyemmel bolondított galuskát.
Legvégül add a leveshez a zöldborsót és krémesítsd tejszínnel.
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal. A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a hús...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMarcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html Hozzávalók 15 darabhoz: - 4 ek. tejszín -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű