30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis fej zeller
1 zsenge karalábé
20 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1,5 liter csirke alaplé (húsleves kockából is jó)
1 cs. petrezselyem
2 dl főzőtejszín
3+1 ek liszt
1 tojás
1 db citrom
2 ek vaj
tárkony, só, bors
Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd pirítsd le a kockára vágott csirkemellet.
Dobd a húsra a felaprított zöldségeket, párold össze, majd öntsd fel az alaplével.
Sózd, borsozd, tegyél hozzá tárkonyt és citromlét ízlés szerint.
Lassú tűzön főzd fél óráig, majd szaggasd bele a petrezselyemmel bolondított galuskát.
Legvégül add a leveshez a zöldborsót és krémesítsd tejszínnel.
Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet. További 3-4 perc kevergetés...
Elkészítési idő:Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért. Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel....
Elkészítési idő:A bacont apró kockákra daraboltam, majd jó ropogósra sütöttem. Kiszedtem tányérkára,ezt használtam majd a díszítéshez. A zsírjához hozzáadtam az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: