Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök, 30 dkg fehér bab, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, só, petrezselyem

csipetkéhez: 10 deka liszt, 1 tojás, pici só

Elkészítés:


1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt.

2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm.

3. Amikor félig puha mehet bele a bab, a zöldségek és a karikára vágott füstölt kolbász..

4. Puhára főzöm őket.

5. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.

6. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.

7. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.

8. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.

9. Aki szereti tálaláskor tehet bele tejfölt is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BETŰTÉSZTÁS PARADICSOMLEVES
BETŰTÉSZTÁS PARADICSOMLEVES

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, elkeverjük a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)

Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyagombóc-leves
Burgonyagombóc-leves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk