menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök, 30 dkg fehér bab, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, só, petrezselyem

csipetkéhez: 10 deka liszt, 1 tojás, pici só

Elkészítés:


1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt.

2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm.

3. Amikor félig puha mehet bele a bab, a zöldségek és a karikára vágott füstölt kolbász..

4. Puhára főzöm őket.

5. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.

6. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.

7. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.

8. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.

9. Aki szereti tálaláskor tehet bele tejfölt is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük, sózzuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal  VIDEÓS
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal VIDEÓS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BORSÓLEVES GALUSKÁVAL
BORSÓLEVES GALUSKÁVAL

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót, megsózzuk és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarkabab-gulyás
Tarkabab-gulyás

1. A füstölt körmöt és a babot előző este áztassuk be. 2. A kockára vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és belete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk