2 db közepes hagyma,
5 db sárgarépa,
2 db kisebb zeller,
2-3 db fehér répa,
1/2 kg sertés darálthús,
2 tojás,
1 tejföl,
1 zacskó gyorsrizs,
4 ek. liszt,
1 dob. zsenge zöldborsó,
olaj, só, bors, kapor, babérlevél.
A zöldségeket lereszelni, olaj, só, bors, pici vízzel dinsztelni. Utána felengedni 1,5 - 2 l vízzel, attól függően mennyi levest szeretnénk főzni.
Húsgombóc:
A darált húst összekeverni a rizzsel, a 2 tojás fehérjével, só, bors, és a 2 hagymát kockára vágva belekeverni. Aztán jön a 2 kanál liszt. A gombócokat vizes deszkára tenni.
Amikor felforrt a leves-alap, a gombócokat belerakni és lassú fokozaton főzni. (kb. fél órát!)
A kaprot összevágni és még azzal is főzni 10 percet.
Habarás:
1 tejföl, 2 tojás sárgája, hidegvízzel kikeverni és 2 kanál liszttel.
Utána a levesből lassan beletenni (vigyázni ne hogy csomós legyen!).
Aztán ezt az egészet a habarással tovább főzni!
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Sóval, borss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy edényben olajat hevítünk, megpároljuk rajta a sárga- és a fehérrépát. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA jól megmosott csontos húst hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közepes lángon főzni kezdem, amikor felforr, akkor még ebből a hőből is vissza...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű