2 db közepes hagyma,
5 db sárgarépa,
2 db kisebb zeller,
2-3 db fehér répa,
1/2 kg sertés darálthús,
2 tojás,
1 tejföl,
1 zacskó gyorsrizs,
4 ek. liszt,
1 dob. zsenge zöldborsó,
olaj, só, bors, kapor, babérlevél.
A zöldségeket lereszelni, olaj, só, bors, pici vízzel dinsztelni. Utána felengedni 1,5 - 2 l vízzel, attól függően mennyi levest szeretnénk főzni.
Húsgombóc:
A darált húst összekeverni a rizzsel, a 2 tojás fehérjével, só, bors, és a 2 hagymát kockára vágva belekeverni. Aztán jön a 2 kanál liszt. A gombócokat vizes deszkára tenni.
Amikor felforrt a leves-alap, a gombócokat belerakni és lassú fokozaton főzni. (kb. fél órát!)
A kaprot összevágni és még azzal is főzni 10 percet.
Habarás:
1 tejföl, 2 tojás sárgája, hidegvízzel kikeverni és 2 kanál liszttel.
Utána a levesből lassan beletenni (vigyázni ne hogy csomós legyen!).
Aztán ezt az egészet a habarással tovább főzni!
A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. Mindegyik krémleves szűrt húslevessel (alaplével) készül Felhev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon,víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha készt, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes