menu

Családireceptkönyv.hu

Pulykamellfilés karalábéleves galuskával


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy db karalábé
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db burgonya
3 ek liga margarin
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1.5 ek bazsalikom
1.5 l víz
30 dkg pulykamell (filé /szelet)
1 közepes db fehér hagyma
A galuskához
1 db tojás
7 dkg liszt (amennyit felvesz a tojás

Elkészítés:


Megpucoljuk a répát, burgonyát, hagymát, karalábét, majd jó alaposan megmossuk, és kockákra vagdaljuk. Ezután a pulykamellfilé szeleteket is megmossuk, és szintén felszeleteljük kb. kicsivel nagyobb darabokra, mint a zöldségeket.
Az adott mennyiségű margarint felolvasztjuk, és a zöldségeket, husikat hozzáadjuk, és egy pár percig elkezdjük így párolni, kevergetni.
Hozzáadjuk a fűszereket, ételízesítőt, sót, bazsalikomot és fekete borsot, ami lehet akár őrölt vagy egész is.
Ha mindez megvan, felöntjük 1.5 liter vízzel, és fedőt teszünk rá. (Személy szerint én 2.5 órán át főztem.) Majd egy tojásból és egy kevés lisztből galuskát szaggattunk bele.
Mikor a galuska is megfőtt levesünkben, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Pulykamellfilés karalábéleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sütőtökkrémleves ropogós baconnel recept
Sütőtökkrémleves ropogós baconnel recept

Elkészítés Egy kisebb sütőtököt daraboljunk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük meg mézzel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben kb. 45 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lengyel cékla leves
Lengyel cékla leves

Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú-erős leves
Savanyú-erős leves

Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. Felforrósítjuk a woko...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó krémleves
Sárgaborsó krémleves

Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk