1 nagy db karalábé
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db burgonya
3 ek liga margarin
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1.5 ek bazsalikom
1.5 l víz
30 dkg pulykamell (filé /szelet)
1 közepes db fehér hagyma
A galuskához
1 db tojás
7 dkg liszt (amennyit felvesz a tojás
Megpucoljuk a répát, burgonyát, hagymát, karalábét, majd jó alaposan megmossuk, és kockákra vagdaljuk. Ezután a pulykamellfilé szeleteket is megmossuk, és szintén felszeleteljük kb. kicsivel nagyobb darabokra, mint a zöldségeket.
Az adott mennyiségű margarint felolvasztjuk, és a zöldségeket, husikat hozzáadjuk, és egy pár percig elkezdjük így párolni, kevergetni.
Hozzáadjuk a fűszereket, ételízesítőt, sót, bazsalikomot és fekete borsot, ami lehet akár őrölt vagy egész is.
Ha mindez megvan, felöntjük 1.5 liter vízzel, és fedőt teszünk rá. (Személy szerint én 2.5 órán át főztem.) Majd egy tojásból és egy kevés lisztből galuskát szaggattunk bele.
Mikor a galuska is megfőtt levesünkben, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítés Egy kisebb sütőtököt daraboljunk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük meg mézzel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben kb. 45 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. Felforrósítjuk a woko...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűÁztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű