50 dkg csirkemell
50 dkg sárgarépa
¼ fej káposzta
1 színes paprika (kaliforniai)
1 nagy fej vöröshagyma vagy 1 póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 szál thai citromfű
chili (ízlés szerint - kb. 1 mokkás kanál)
1 ujjnyi gyömbér (kb. 5 cm-es)
10 lime levél
4-5 dl kókusztej
2 Tom Yum leveskocska
2 csirkehúsleves kocka
kb. 3-3,5 liter víz
8 dkg rizstészta
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
morzsolt korianderlevél (ízlés szerint)
3 evőkanál olaj
só
bors
Előkészítés (kb. 1 óra):
1. A csirkemell filét kockákra vágom (1-1,5 cm-es oldalú).
2. A hagymát, fokhagymát megpucolom, apróra vágom.
3. A répát megpucolom, kb. 3 mm vastagságú körcikkekre vágom.
4. A káposztát kb. 1cm X 2cm-es darabokra szeletelem.
5. A citromfüvet 4-5 cm-es darabora vágom és a kés hátoldalával megütögetem.
6. A lime leveleket félbe tépkedem.
7. A gyömbért megpucolom és apróra vágom.
8. A paprikát 0,5 cm X 1 cm-es darabokra vágom.
Elkészítés (kb. 1 óra):
1. Kevés olajon, magas hőfokon megpirítom a csirkét, amíg szép fehér nem lesz. Sót, borsot szórok rá (ízlés szerint).
2. Hozzáadom a hagymát (póréhagymát), fokhagymát, citromfüvet és gyömbért. Kb. 5 percig pirítom, vigyázva, hogy ne égjen meg.
3. Hozzáadom a halszószt, rizsecetet és szójaszószt majd újabb 2 percig forralom.
4. Hozzáadom a leveskockákat, szétnyomom őket és elkeverem.
5. Hozzáadom a káposztát, a répát, a paprikát, a chilit és a lime leveleket, majd felöntöm vízzel (lehetőleg előre felforralttal, így gyorsabban fő).
6. Belerakom a koriandert.
7. Közepes lángon (éppen csak lobogjon), fedő alatt, gyakori kevergetés mellett főzöm addig, amíg a káposzta és a répa ízlés szerint megfelelő puhaságúvá fő.
8. Beleszórom a rizstésztát és beleöntöm a kókusztejet. Ha szükséges öntök még hozzá vizet.
9. További 5-8 percet főzöm és kész.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsepegtetett gom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös lencsét áztasd be 10 percre forró vízbe. Az apróra vágott hagymát olíva olajon pirítsd meg, közben reszeld le a sárgarépát és ezt is öntsd a hagymára. Együtt párold őket 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 ek olivaolajat a fazekba ontjuk. Mikor mar meleg hozzaadjuk az apro kockakra vagott voroshagymat es addig dinszteljuk mig atlatszo lesz. Kovetkezo lepeskent hozzaadjuk a kocka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű