menu

Családireceptkönyv.hu

Tom Yum leves (Mocsárleves)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: nagy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
50 dkg sárgarépa
¼ fej káposzta
1 színes paprika (kaliforniai)
1 nagy fej vöröshagyma vagy 1 póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 szál thai citromfű
chili (ízlés szerint - kb. 1 mokkás kanál)
1 ujjnyi gyömbér (kb. 5 cm-es)
10 lime levél
4-5 dl kókusztej
2 Tom Yum leveskocska
2 csirkehúsleves kocka
kb. 3-3,5 liter víz
8 dkg rizstészta
4 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
morzsolt korianderlevél (ízlés szerint)
3 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:


Előkészítés (kb. 1 óra):
1. A csirkemell filét kockákra vágom (1-1,5 cm-es oldalú).
2. A hagymát, fokhagymát megpucolom, apróra vágom.
3. A répát megpucolom, kb. 3 mm vastagságú körcikkekre vágom.
4. A káposztát kb. 1cm X 2cm-es darabokra szeletelem.
5. A citromfüvet 4-5 cm-es darabora vágom és a kés hátoldalával megütögetem.
6. A lime leveleket félbe tépkedem.
7. A gyömbért megpucolom és apróra vágom.
8. A paprikát 0,5 cm X 1 cm-es darabokra vágom.

Elkészítés (kb. 1 óra):
1. Kevés olajon, magas hőfokon megpirítom a csirkét, amíg szép fehér nem lesz. Sót, borsot szórok rá (ízlés szerint).
2. Hozzáadom a hagymát (póréhagymát), fokhagymát, citromfüvet és gyömbért. Kb. 5 percig pirítom, vigyázva, hogy ne égjen meg.
3. Hozzáadom a halszószt, rizsecetet és szójaszószt majd újabb 2 percig forralom.
4. Hozzáadom a leveskockákat, szétnyomom őket és elkeverem.
5. Hozzáadom a káposztát, a répát, a paprikát, a chilit és a lime leveleket, majd felöntöm vízzel (lehetőleg előre felforralttal, így gyorsabban fő).
6. Belerakom a koriandert.
7. Közepes lángon (éppen csak lobogjon), fedő alatt, gyakori kevergetés mellett főzöm addig, amíg a káposzta és a répa ízlés szerint megfelelő puhaságúvá fő.
8. Beleszórom a rizstésztát és beleöntöm a kókusztejet. Ha szükséges öntök még hozzá vizet.
9. További 5-8 percet főzöm és kész.

Tom Yum leves (Mocsárleves)

Kinek a kedvence ez a recept?


Tamás
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Porcsalmai húsgombócleves
Porcsalmai húsgombócleves

1. A vékony csíkokra vágott sonkát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem a vékony karikára vágott sárgarépát és fehérrépát és együtt párolom pár percig. 2. Beleteszem a kockára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kaporleves
Kaporleves

A kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kakukkfüves – fokhagymás kukoricaleves
Kakukkfüves – fokhagymás kukoricaleves

Az olívaolajon 3 – 4 percig pároltam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és további 1 – 2 percig együtt pároltam őket. Hozzáadtam az előre leszűrt és alaposan átmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk