500 g marhacomb
1 púpozott evőkanál adalékmentes só
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 szem feketebors (egész)
2500 ml víz (hideg)
350 g sárgarépa
150 g zellergumó (nyers)
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 csokor petrezselyemzöld
A húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni.
Amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket. A zellert nagyobb darabokra, a sárgarépát és a fehérrépát hosszában negyedekre vágjuk. Ha felforrt a leves, egy kanál segítségével eltávolítjuk róla a keletkezett habot. Beletesszük a zöldségeket, a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük. Nem kell forralni, elég ha csak gyöngyözve főzzük a levest.
Cérnametélttel tálaljuk a marhahúslevest
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott hátszínt, és néhány percig kevergetv...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűEgy csomag zellerszárat felkockázunk, beledobjuk el lábasba és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. (Zöldségleves-kocka is tökéletesen megfelel.) Amikor megpuhult a zeller, bot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az oloajon megüvegesítem a hagymát. - Rárakom az apróra vágott zöldségeket. (Ha a borsó konzerv, akkor azt nem.) 10 percig pirítom. - Meghintem a liszttel, és még 2-3 percet pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű