Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marhahúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g marhacomb
1 púpozott evőkanál adalékmentes só
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 szem feketebors (egész)
2500 ml víz (hideg)
350 g sárgarépa
150 g zellergumó (nyers)
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni.
Amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket. A zellert nagyobb darabokra, a sárgarépát és a fehérrépát hosszában negyedekre vágjuk. Ha felforrt a leves, egy kanál segítségével eltávolítjuk róla a keletkezett habot. Beletesszük a zöldségeket, a paradicsomot, a paprikát és a petrezselymet. Felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük. Nem kell forralni, elég ha csak gyöngyözve főzzük a levest.
Cérnametélttel tálaljuk a marhahúslevest

Marhahúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

Lehet úgy is változtatni, hogy a krumpli előtt apró kockára vágott zöldségeket főzök a lébe bele, majd ezután a krumplit.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)
Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel. Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel. Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

Előző este hideg vízbe beáztattam a babot. Másnap a zöldségeket megtisztítom. A répákat és a kolbászt felkarikázom, a hagymát finomra vágom. Egy fazékba felteszem főni a csontot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

1.A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. 2.A fehérjéket verd kemény habbá és mikor forr a vaníliás...

Elkészítési idő: 50-60m
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk