menu

Családireceptkönyv.hu

Favágó leves


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
3 vékony szelet csemege szalonna
1/2 kg sertéslapocka
30 dkg erdei gomba
3 db répa
2 db fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany



1 kiskanál gulyáskrémételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.

Favágó leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1.A hagymát, a fokhagymát és a krumplit felkockázzuk, a káposztát vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük a fokhagymával együtt, sózzuk-borsozzuk. Hozzáa...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Malacleves kukoricagombóccal
Malacleves kukoricagombóccal

A húsos csontot egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Bajor májgombóc leves
Bajor májgombóc leves

Ledarálunk 20 dkg csirkemájat. Összekeverjük 15 dkg darált marhahússal, majd hozzáadunk egy mokkáskanál sót, majorannát, 2 csipet ôrölt feketeborsot, 1 db egész tojást és anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

1. A vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd a vízzel felöntjük.Félpuhára pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk