1 fej vöröshagyma
3 vékony szelet csemege szalonna
1/2 kg sertéslapocka
30 dkg erdei gomba
3 db répa
2 db fehérrépa
pirospaprika
bors
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál gulyáskrémételízesítő
sűrített paradicsom ( nyáron paradicsom és paprika )
1 kis doboz tejföl
2 csapott evőkanál liszt
1 tojásból Csipetke
1/2 csokor petrezselyem
A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig kevergetem, míg kifehéredik a hús. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és sűrített paradicsomot. Kb. 25 percet főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Ha a hús félig puha, akkor hozzá adom a felkarikázott zöldségeket és a felszeletelt gombát, ha szükséges felöntöm még vízzel. Így együtt addig főzöm, míg a hús és a zöldség is megpuhul. A levest egy kis pohár tejfölbe kevert liszttel behabarom, majd bele rakom a csipetkét is. Kis borssal meghintem, és vágott petrezselyem zölddel ízesítem.
A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe). A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sargarepat megtisztitom es felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban beleteszem a sargarepat,es a hagymat,utana feltoltom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni Amik...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá verjük hozzáadjuk a sárgáját felverve összekavarjuk és hozzáadjuk a grízet, puha kell legyen a massza kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe először te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot megmossuk, és a vöröshagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes