1 tyúk
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
egy negyed zeller
1 krumpli, 1 paprika, 1 paradicsom (egészben)
15 dkg zöldborsó (aki szereti)
1 kis darabka gyömbér
néhány szem egész bors
egy körömnyi babérlevél
1 csokor petrezselyem
1 szál zellerzöld
só
A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát, zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A fűszereket ha lehet kis vászonba kötjük, hogy könnyen ki tudjuk venni. A petrezselymet és a zellert is mossuk, és összekötözzük.
A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni, lassú tűzön felforraljuk, majd leszedjük a habját, sózzuk, bele a hagymát, fokhagymát, zöldségeket, fűszereket, zöldeket.
Lefedve lassú tűzön főzzük, majd 15 perccel a vége előtt hozzátesszük a zöldborsót is.
Egy hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Két karalábét felkockáztam, 4 kisebb sárgarépát és egy petrezselymet felkarikáztam. Rádobtam a hagymára, kb 10 percig még párol...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű fazékban felolvasztjuk a zsírt (vagy olajat, ki mit használ), beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Mehet bele a pirospaprika, el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű