1 kg érett paradicsom
1 nagy sárgarépa
1 vöröshagyma
3 zellerszár
1 gerezd fokhagyma
2 babér levél
1 ek hidegen sajtolt olívaolaj
Só, bors
A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirítani, mint más leveseknél, hanem mindent egyszerre kezdünk el főzni!)
Alacsony hőmérsékleten, fedő altt, kb 1 órán at rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék!
Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, levesszük tűzhelyről a lábast és botturmix segítségével sűrű pürévé dolgozzuk a levest. Át is lehet szűrni, hogy selymesebb legyen a leves – de nem muszáj.
A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A szalonna zsírját egy lábasban kiolvasztjuk, egy ek olajjal segíthetünk neki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű