Családireceptkönyv.hu

Paradicsom leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg érett paradicsom
1 nagy sárgarépa
1 vöröshagyma
3 zellerszár
1 gerezd fokhagyma
2 babér levél
1 ek hidegen sajtolt olívaolaj
Só, bors

Elkészítés:


A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirítani, mint más leveseknél, hanem mindent egyszerre kezdünk el főzni!)

Alacsony hőmérsékleten, fedő altt, kb 1 órán at rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék!

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, levesszük tűzhelyről a lábast és botturmix segítségével sűrű pürévé dolgozzuk a levest. Át is lehet szűrni, hogy selymesebb legyen a leves – de nem muszáj.

Paradicsom leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Tradicionális gulyásleves
Tradicionális gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Chowder (amerikai kukoricaleves)
Chowder (amerikai kukoricaleves)

A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A szalonna zsírját egy lábasban kiolvasztjuk, egy ek olajjal segíthetünk neki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Kevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sütőben sült kacsaleves
Sütőben sült kacsaleves

A kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk