1 szál sárga répa
1 szál fehér répa + levele
1 nagy fej zeller + szára + levele
1 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3-4 db burgonya
1 kk egész kömény
1 kk őrölt kömény
3-4 ek olaj vagy kicsi zsír
3 liter víz
2 tk só
2 tk őrölt paprika
2-4 db gulyásleves kocka
Csurgatott tészta:
1 db tojás
kicsi liszt
kicsi só
Felteszed az olajat vagy zsírt és megdinszteled benne az apróra vágott vöröshagymát.
Addig megpucolod a zöldségeket. Mire a hagyma kész addigra a zöldségek is megpucolva és karikára vágva.
A megsült hagymához kevered a 2 db gulyás leves kockát és elkevered benne. Aztán teszel hozzá piros paprikát , köményeket és a feldarabolt zöldségeket és felöntöd annyi vízzel , hogy ellepje. Forrástól számítva kb 1 órát főzöd. A zöldségek leveleit összedarabolva beleteheted fél óra után és a paprikát és a paradicsomot is. Míg fő a leves elkészíted a csurgatott tésztának valót az egy tojásból és kicsi só és 1-2 marék liszt keverékéből. Ezt beleszaggatod a forró levesbe nokedli szaggatóval. Ennek 5 perc főzés elég és kész a finom leves.
Petrezselyem és zeller levelet eltehetsz télire a fagyasztóba. Összedarabolod és egy vajas dobozban sokáig eláll. Ilyenkor csak elő kell venni ha éppen nincs friss a kertünkben.
Tisztítsuk meg a halakat. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát, egy icipici erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szeletelt sárgarépát, zellerszárat, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a sót. Fedő alatt párol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű